14-02-2016

(paar) dagen zonder vlees

Je kan er de laatste dagen niet naast kijken.
Dagen zonder vlees is begonnen.
Iets wat ik andere jaren rustig aan me voorbij liet gaan, wil ik dit jaar toch eens proberen.
Eerst en vooral gewoon om te testen of ik het kan, minder vlees eten.
Maar daar ben ik op voorhand al vrij zeker van aangezien we al niet de grote vleeseter zijn hier thuis en ik voor een groot deel vegetarisch ben grootgebracht.
Ten tweede ben ik ervan overtuigd dat alle beetjes helpen om de wereld leefbaar te houden.

Enkele weken geleden kondigde ik in mijn omgeving al aan dat we mee gingen doen aan dagen zonder vlees. Sommige mensen zeiden meteen dat ze ook gingen meedoen. Andere bekeken me of ik van een andere planeet kwam. En vroegen er meteen bij of ik toch wel aan mijn voedingsstoffen ging geraken (neem het van mij aan, mijn lichaam kan zeker overleven met wat minder, voor zover er dan al belangrijke voedingsstoffen in vlees zitten).

Volgende stap was het hier thuis even bespreken. Met de kinderen heb ik het er nog niet echt over gehad, die eten gewoon wat de pot schaft (of ik hoop dat toch elke dag opnieuw).
De man was ook mee tot ik deze ochtend zei dat hij geen charcuterie moest meenemen voor op de pistolekes. Euh... niet dus. Hij zal meedoen aan avondeten zonder vlees.

Omdat het de eerste keer is dat ik meedoe, ga ik niet meteen te hard van stapel lopen.
Ik ga nog niet voor de volle 40 dagen.
Wel ga ik ongeveer 3 dagen in de week proberen vleesloos te eten.
Na de 40 dagen wil ik dan op zijn minst één veggiedag per week behouden.

De reden waarom ik er nu pas aan begin en al een paar dagen gemist heb is omdat ik net terug ben van Oostenrijk. Het schnitzel en worstenland bij uitstek.
Zo een goede braadworst boven op de skipiste, liet ik niet aan me voorbij gaan.
Ik weet het...
Vandaag dus de eerste vleesloze dag met een heerlijke groentenlasagne met ricotta om te starten!

(Recept: Albert Heijn)

1 opmerking:

Ellen zei

Ik wil ook gedeeltelijk meedoen. Alle beetjes helpen denk ik maar :-)